En plats som är bekväm

Du har säkert hört uttrycket ”Comfort Zone” tidigare. Har du inte gjort det så är det en plats i dem mentala processerna där du känner dig trygg. Vissa kanske säger att det är en fysisk plats eller runt en/flera personer. Men allting är kopplat till det mentala. Det är en plats, person, tillfälle, tillvägagångssätt, mm där du känner dig trygg för att du har varit där tidigare och haft en bra upplevelse. Vi är ”creatures of habits” vilket betyder att vi gärna hittar tillbaka till platser mm där det känns bra. Så varför skulle man någonsin vilja lämna sin comfort zone då?? Det låter ju bara dumt!! Eller??

Det finns många som är nöjda med det som dem har. Det kan vara ekonomi, vänner, bil, hus, barn/barnbarn, resor mm. Men det finns också väldigt många som vill ha något mer än det dem har idag. Man vet kanske till och med vad det är man vill ha, eller hur man vill att livet ska se ut, men man vet inte hur man ska ta sig dit. Det kan vara materiella saker, kunna gå pension lite tidigare, eller bara slippa känna en oro för pengar. Man kanske får lite olika alternativ presenterade för sig då och då, men INGENTING låter bra. Vet du varför det inte låter bra?? För att du måste göra något som du inte har gjort innan, någonting som är utanför din comfort zone. Om du kunde få det du egentligen vill ha, genom att göra det som du gör idag, dvs innanför din comfort zone, då hade du redan haft det!

Inga möjligheter som presenteras för dig kommer att låta PERFEKTA! För i ditt sinne så är allt som du INTE gör idag, utanför din comfort zone. Se en möjlighet för vad den är, och gör sedan det bästa av den. Du kanske inte lyckas första gången, det är helt okej. Du kanske inte lyckas andra gången, det är också helt okej. I ett annat inlägg ta jag upp varför det ibland till och med är bättre att misslyckas ett par gånger innan man lyckas. Men vad som INTE ÄR OKEJ är att aldrig försöka, utan fortsätta gå och gnälla om din nuvarande situation, och drömma om något som skulle kunna bli verklighet om du bara försökte. Jag lever efter mottot: ”Hellre försöka och misslyckas än att aldrig ens försöka.” Försöker du inte så kommer du ändå aldrig att lyckas. Men tänk vad som händer om du faktiskt skulle lyckas. 🙂

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: