Vilka personer omger du dig med för att nå framgång?

Den här bloggen är, som jag har skrivit tidigare, för dem som vill utveckla sina personliga egenskaper och sin ekonomi. Du som läser får tillgång till tänket och det mindset som elitidrottare har, applicerat på ekonomisk och personlig utveckling. Har du inga drömmar eller mål med livet, utan bara vill byta din tid, 40-50timmar/vecka, mot pengar fram tills du fyller 70, och sen ha 40% av din lön när du går i pension – då är kanske den här bloggen och informationen inte är något för dig. Vill du däremot utvecklas, bli en ledare, komma in i värdeskapande och utmanande tankebanor – GRATTIS då har du kommit rätt.

Dina vänner vill dig alltid väl, eller hur? Nej det vill dem inte, det är dags för dig att vakna upp om du tror det. Jag brukade tro det, fram tills min coach i USA sa till mig: ”Tobias, if I should teach you only one thing to remember it is this; – 99% of the people around you, including your friends, doesn’t give a SHIT if you succeed or if you fail. In fact, most of them will feel good if you fail. You might have 3-4 people around you who ACTUALLY care about your success.”

Det betyder att min familj, hoppas jag, bryr sig om att det går bra för mig. Sen har jag min flickvän och kanske 2-3 vänner som faktiskt bryr sig om hur bra det går för mig. Och nu tänker du kanske att detta gäller minsann inte dina vänner. JO – det gör det! Prova att misslyckas med något, och se hur många som hör av sig till dig. Prova sen att lyckas med något. Du kommer att se en markant skillnad på hur många som stöttar dig. När jag gjorde en dålig tävling, då var det kanske 2-3st som hörde av sig till mig, ”Kom igen Tobbe – Kämpa!”, och jag vet än idag precis vilka det är. När jag lyckades bra i en tävling, då hade man 100-tals vänner. Alla som håller på med idrott, eller har byggt en framgångsrik business, ni känner igen detta.

För att svara på den inledande frågan då: Vilka personer omger du dig med för att nå framgång? Du kommer att bli ett genomsnitt av dem 5 personerna som du umgås med mest. Ta en minut och fundera på detta. Omger du dig med personer som pushar dig, utmanar dig att bli bättre, stöttar dig när det går tungt, och och tror på dig att du kommer att lyckas i alla lägen? Om ditt svar är NEJ på den frågan, då bör du ta dig en funderare. Vill du nå framgång? Eller vill du umgås med människor som inte stöttar dig, som kanske till och med ler lite inombords när du misslyckas, men som är din bästa vän så fort det går bra?

Hitta en ledare, eller en person, som du kan ta efter. Det kanske kostar dig några kronor att göra det. Men är det inte värt att investera det i dig själv och din framtida framgång? Alternativet är att göra om samma misstag som den personen har gjort, och det blir troligtvis ännu dyrare i längden. Jag menar inte att man måste säga upp bekantskapen med sina nuvarande vänner och hitta nya baserat på hur framgångsrika dem är. Men bara genom att du har läst det här inlägget så kommer du automatiskt att tänka framöver – är detta en person som vill mitt bästa, eller finns han/hon där bara när det går bra? Vill du bygga upp en framgångsrik business, så omringa dig med människor som har drivet, entusiasmen, är positiva och vill samma sak som du vill.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: