Cash Flow

För att kunna bygga upp tillgångar som på sikt ger dig avkastning, måste du förstå hur pengar rör sig i samhället. Men framför allt hur ditt eget ”cash flow” ser ut. Hur mycket får du in varje månad, och vad lägger du pengar på. Jag har enda sedan skolåldern varit väldigt intresserad av privatekonomi, och har på senare år fått bekräftat att jag hela tiden har gjort rätt, utan att egentligen reflektera speciellt mycket över det. Idrott har genom alla år varit i särklass mitt största intresse, men eftersom jag för tillfället inte vet om jag kommer att kunna fortsätta min idrottskarriär så kommer jag att lägga mer tid på mitt finansiella intresse.

Jag är en stark förespråkare för att bygga upp en andra inkomstkälla. Vi lever i en värld som förändras extremt snabbt. Vilka jobb finns kvar om 5-10 år? Vilka yrken har försvunnit på grund av innovation och effektivisering? Kommer det ens att finnas ett pensionssystem när jag blir äldre, eller har det kollapsat långt innan jag är 70 år? Och kan jag i så fall gå i pension när jag är 70 år, eller har det då höjts till 80 år? TA INGENTING FÖR GIVET!

Jag vill själv bestämma hur mycket eller lite jag ska jobba, hur mycket jag ska tjäna, och när jag ska gå i pension. Jag förstår att den här typen av resonemang känns avlägset för dem flesta. Anledningen är att vi går alla i samma typ av skola, lär oss samma saker, och förbereder oss på ett liv där vi ska jobba 40 timmar i veckan, i 40 år (kanske mer), och sedan få 40% av lönen i pension. Det är detta vi lär oss under 12 års skolgång. Det finns inga andra alternativ. Eller?

JO! – Det gör det! Börja att bygga upp dina tillgångar. Med tiden kommer dina tillgångar att ge avkastning, skapa ett flöde av pengar, en andra inkomst. Sen om det är aktier, fonder, fastigheter eller annat, kommer jag INTE att ta upp i den här bloggen. Ditt sekundära inkomstflöde kommer att ge dig möjligheten att jobba mindre eller gå i pension tidigare, om det nu är det du vill. Samhället förändras hela tiden, och det har det gjort genom alla tider. Förvänta dig inte att samhället om 10 år kommer att se ut som det gör idag, där du har samma jobb, samma lön, samma utgifter, utan bestäm i stället själv hur ditt cash flow kommer att se ut i framtiden. Hur du bygger upp dina tillgångar kommer jag att berätta mer om i ett senare inlägg.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: