Det sägs att den första miljonen är den svåraste?

Det sägs att den första miljonen är den svåraste. För mig tog det cirka 4 år. Den andra miljonen tog ytterligare 2 år. Så det ligger kanske något i det ändå? Mina vänner och bekanta har alltid sett mig som ”golfspelaren Tobias.” Och det förstår jag. Jag har aldrig berättat om mina andra intressen eller kunskaper, men det är heller aldrig någon som har frågat mig. År 2006 blev jag uttagen till landslaget, och kort där efter skrev jag ett kontrakt med Nike som varade i 8 år.

När jag kom tillbaka till Sverige 2012, efter att ha varit i Nordamerika i 5 år, bestämde jag mig för att även göra något med mitt andra intresse. Jag har alltid gillat siffror, mattematik, ekonomi, och har haft väldigt lätt för att se samband. Kanske kunde jag använda mig av den kunskapen för att tjäna lite pengar sidan om min golfkarriär? Jag började så smått. Jag använde pengar som jag visste att jag kunde riskera utan att det skulle påverka min golfsatsning. Jag gjorde en tydlig skillnad på kapitalet som jag använde till min golfsatsning, som vid tidpunkten var min ”dream come true,” och kapitalet som jag skulle börja investera.

Golfen kunde jag fram till för drygt ett år sedan leva på, och har gjort det sedan 2006. Återkommande skador och sjukdom gjorde min karriär till en berg och dal bana – ekonomiskt, fysiskt, mentalt – på alla plan helt enkelt. Utan allt stöd från familj och vänner hade jag inte kunnat fortsätta med min golf i så pass många år. Till dem är jag evigt tacksam! I skrivande stund vet jag inte om jag kommer att kunna spela golf igen. Reumatism och förslitning i rygg/höft gör det för tillfället svårt för mig att prestera på den nivå som jag vill, och operationerna för ca 1 år sedan har inte gjort någon större skillnad.

Den här bloggen kommer att handla om hur jag på 6 år kunde bygga upp tillgångar på över 2 miljoner, genom att bara lägga ett par timmar i veckan. Ni som känner mig vet att jag har lagt 10-12 h/dag på min golf, 8 dagar i veckan. Det har inte funnits tid till så mycket annat. Jag vill dela med mig av min kunskap i siffror och samband, hur jag tänker, hur jag räknar på nya projekt/investeringar, och ser möjligheter där många ser omöjligheter. Jag vill inspirera andra till att lyckas, och erbjuda min hjälp till dem som vill ha den. Jag vill visa hur det ”mindset” man skapar som idrottsman/-kvinna kan vara en otrolig tillgång i affärslivet. Bloggen kommer alltså ge dig möjligheten att bygga upp ett liknande ”mindset” för att nå egen ekonomisk framgång.

Det är viktigt att förstå hur pengar fungerar. Ungefär 95% av befolkningen vet inte hur pengar fungerar, fast många kanske tror sig veta det. Hur pengar rör sig i samhället och privat, d.v.s ”cash flow,” är något som jag kommer att diskutera mer lite senare. Jag vill avsluta mitt första inlägg med att rekommendera dig att aldrig sluta att utbilda dig själv. Om du känner dig nöjd, och tror att du vet/kan allt, minskar du möjligheten att maximera din egen framgång.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s