Redo för ett nytt projekt?

Jag såg en video på Youtube idag med Robert Kiyosaki, som har skrivit boken Rich Dad Poor Dad. Mycket av det han säger är väldigt intressant. Vi är så inkörda på att vi ska gå i skolan för att förbereda oss på för ett jobb, som vi sen ska ha tills vi går i pension. Då litar vi på att staten ska ta hand om oss. Gör den det? Det får bli en senare diskussion. Men jag tror att vi begränsar oss själva genom detta. Många sitter inne med en så otroligt stor potential att göra något mer, men tar aldrig steget att gör det. ”Om jag ändå hade försökt.” Du kanske hade misslyckats, det gör inget. Men med rätt hjälp och support hade du troligtvis lyckats.

Jag har bestämt mig för att inte hamna i det ”lunket.” Och visst, jag tjänar inte alls lika mycket just nu som jag kunde gjort om jag hade haft ett 7-4 jobb. Allt jag gör är långsiktigt, och jag försöker i stället att hitta projekt att jobba med. Bara på dem få månaderna som jag har börjat tänka i dem banorna så har jag hittat 6-8 olika projekt som jag vill utveckla dem närmsta åren. Exakt hur det kommer att se ut vet jag inte, men det är jag helt övertygad att det kommer att växa fram. Jag började på ett projekt för ca 4-5 månader sedan, och det har lett till nya idéer, nya kontakter, och nya möjligheter. Även om det i sig inte blir framgångsrikt, vilket jag iofs är övertygad om att det kommer att bli, så har jag startat en kedja av nya händelser och möjligheter. Nu under våren kommer jag att fortsätta med det som jag startade i höstas, men jag vill även hitta tillbaka till den passion som jag hade för golfen. Därför kommer jag under våren att starta ett nytt projekt inom golf, som jag ser fram emot väldigt mycket.

Vad vill jag ha sagt med detta då? Det känns kanske som att detta är samma sak som att våga gå utanför sin comfort zone. Absolut, det hänger ihop. Men det jag vill ha sagt med detta inlägget är:

BARA BÖRJA!!!!

Du kan inte förställa dig vilka dörrar som öppnas bara genom att ta första steget och sätta igång. Det behöver inte vara ett projekt som förändrar världen, det kan vara något litet som är kopplat till ett intresse som du har. Det är jättebra att ha en färdig plan, hur man steg för steg ska lyckas. Men något som är ännu viktigare är att faktiskt STARTA!!

Skippa ursäkterna – hitta lösningar! Och kör igång!

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: