What if…

Tänk om… Hur många gånger har man inte tänkt så? 100ggr? 1000ggr? Kanske fler gånger? Vissa människor tänker så hela livet, och förstår aldrig varför dem inte når framgång när personer runt om kring dem gör det. Däremot är dessa personer riktigt vassa på att hitta ursäkter till varför dem inte lyckas. Tänk om dem hade varit lika bra på att vara proaktiva, d.v.s. förstå att det dem gör idag kommer att ge resultat i morgon, nästa månad, om ett år, om 5 år. På samma sätt så kommer det som dem INTE gör idag att resultera i en oförändrad tillvaro.

Vi är en produkt av våra beslut som vi tar varje dag. Det betyder att vi är den vi är idag tack vare (eller på grund av) dem beslut vi tog för exempelvis 5 år sedan. Jag har problem med ryggen idag, och kan inte fortsätta min proffskarriär, till stor del av att jag inte har lyssnat på min kropp dem senaste 5-10 åren. Jag har heller ingen ekonomisk stress idag, tack vare mitt beslut att för ca 7år sedan börja investera i fonder. Jag hade inte en tanke på att om jag tränade 12 timmar per dag när jag var 25, så skulle jag har problem med ryggen när jag var 32. Tänk om jag har gjort vissa saker annorlunda…

Det jag har lärt mig är att allt jag gör får konsekvenser. Kanske inte omedelbart, och kanske inte om 1 år ens. Men dem besluten som jag tar idag, kommer jag att se resultatet av om 5 år, eller kanske om 10 år. Jag menar inte att man ska överanalysera varje beslut man tar, då blir man nog inte speciellt effektiv. Men kanske sådant som påverkar ens hälsa, ekonomi, och relationer. Har jag en balanserad kost och tränar för att må bra? Sparar jag 3.000kr varje månad, för att öka möjligheten att kunna gå i pension när jag är 45år? Och har jag relationer med människor som ger mig energi, i stället för tvärt om? Det är iaf saker som är viktiga för mig.

Så tänk om….det jag gör idag kommer att påverka mitt liv om 5år. ”Shit vad tråkigt att planera så långt fram i tiden!! Jag vill leva här och nu!” Det ena utesluter väl inte det andra? Tänk i stället så nöjd du kommer att vara om 5 år när du tittar tillbaka och inser att dem valen du gjorde idag, det projektet som du startade, eller den fonden som du började spara i, har haft en STOR betydelse för ditt liv. Så vänta inte till i morgon!

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: