Ta ett beslut!!

Vi tar säkert hundratals beslut varje dag, kanske ännu fler. Det sker på automatik. Vi tar ett beslut att gå ur sängen, att äta frukost, att köra till jobbet, och där emellan har vi tagit väldigt många andra beslut. Jag vill ta upp en annan typ av beslut, som inte går på rutin om man säger så. Det finns även många situationer där vi inte tror att vi har en möjlighet att välja själva, eller ta ett eget beslut. Nio gånger av tio har vi ett val, kanske mer, det är jag övertygad om.

Vill man nå framgång, tjäna pengar, bli bäst på det man håller på med, eller bara leva ett lyckligare liv, då är det viktigt att ta snabba beslut och fullfölja dem till 100%. Idrottare tar tusentals beslut vid varje match eller tävling, och blir väldigt bra på att göra det. Hur kan man då använda det i sitt vanliga liv? Vad är det som gör att den genomsnittliga människan inte kan vara lika bra som en idrottare på att ta beslut?

Ledare inom näringslivet är väldigt bra på att ta snabba beslut och följa besluten till punkt. Det blir kanske inte alltid rätt beslut, eller det resultatet som var tänkt, men dem tar ett beslut och står fast vid det. Personer som inte är framgångsrika tar väldigt lång tid på sig att nå ett beslut, om det ens blir ett beslut. Det förankras sällan, i till exempel skrift, och beslutet ändras lätt och ofta. Kanske så enkelt som på grund av en tanke om vad andra ska tycka. Men fundera en minut på den skillnaden; att ta snabba beslut som man står fast vid och att ta lång tid på sig innan man når ett beslut som man ändrar snabbt och ofta. Vilken beslutsprocess blir man mest framgångsrik av att tillämpa?

När jag läser olika böcker/ljudböcker om framgångsrika företag eller framgångsrika personer inom idrott eller näringsliv så är det en sak som finns med överallt. Det är förmågan att ta ett beslut och stå fast vid det. Varför är det så svårt? Det borde det väl inte vara? JO, DÄRFÖR ATT vi är så fruktansvärt rädda för vad andra ska tycka. Vi låter det som står i tidningar och skvallret bland vänner och bekanta att påverka oss. Vi låter andras åsikter göra tänkandet åt oss, i stället för att själva tänka och fatta ett beslut. Detta förlänger och skjuter upp hela beslutsprocessen väldigt mycket. Kanske till och med så långt att ett beslut aldrig tas.

Du kommer ALDRIG att kunna omvandla dina tankar, färdigheter, talang, drömmar eller mål till pengar eller framgång om du lyssnar på andras åsikter. Det är lättare sagt än gjort, jag vet! Jag kommer alltid att uppmuntra personer att följa sin egen väg. Jag vill hjälpa dem att ta snabba beslut, även om jag tycker att beslutet är fel. Jag har själv tagit fel beslut väldigt många gånger. Jag ser det som en lärdom, inget annat. INTE som en lärdom att lyssna på andra (OBS – VIKTIGT!), utan som en lärdom jag kan ta med mig till nästa gång det är dags att fatta ett nytt, snabbt, beslut som jag ska fullfölja.

Tar du inget beslut, då kommer det inte att hända något. Lyssna inte på andras åsikter. Tror du på något så ta beslutet att köra! Två saker kan hända då; du lär dig något, eller du lyckas. Båda resultaten tycker jag är fantastiskt bra!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

En tanke på “Ta ett beslut!!

  1. Väldigt intressanta synpunkter. Nedskrivna mål och goda vanor är nyckeln till framgång tycker jag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: