Påsk – Ett bra tillfälle att lägga i en högre växel

Nu är det Påskhelg, då kan man ta det lugnt och släppa allting. Eller? Ja, självklart, om det ligger i din plan att göra det. Har du ingen plan? Nej men då spelar det egentligen ingen roll, för då kommer du ändå inte att nå ditt mål. Men då kan du också sluta att fråga dig själv varför vissa lyckas och andra inte gör det. Har du läst min blogg tidigare så vet du att jag har skrivit om hur viktigt det är med målsättning. Fastän du har läst det här och fastän du har läst det i kanske 100 andra böcker så blir det aldrig så klart som när du själv upplever effekten av det.

Målsättning – Handlingsplan – Utförande – Återkoppling

Har du sett något framgångsrikt företag som inte jobbar efter den modellen? Där chefer eller anställda kommer till ett företag utan att veta vad dem ska göra den dagen. Man gör det som känns bra. Tar det lite som det kommer. Säljarna kanske ringer en kund, kanske inte. Ekonomiansvarig kanske plockar fram underlag för att lägga en ny budget, kanske inte. Jag har svårt att se att det företaget tar sig framåt. På samma sätt är det för dig.

Lika tydligt har det blivit för mig när jag har börjat coacha andra personer. Dem som har en målsättning, en plan för att ta sig dit och faktiskt utför den planen rör sig i en helt annan hastighet än dem som ”tar det som det kommer.” För helt ärligt, vem tror du tar sig fortast till sin första miljon, om det nu är målet?

  • 1. Jag får se om jag får tid över någon dag denna veckan att jobba mot mitt mål. Jag har ju mycket annat den här veckan. Om jag inte får tid över så tar jag det nästa vecka, då kanske det är lugnare.

eller…

  • 2. Den här veckan ska jag lägga mig 30min tidigare varje kväll, så att jag kan gå upp 30min tidigare för att ta mig ett litet steg närmre mitt mål. Farmen VIP har jag tid att titta på hur mycket jag vill när jag nått mitt mål.

80% av alla miljonärer är så kallade ”self made millionaires.” Det betyder att dem har startat på noll och byggt upp det själva. För mig blir det inte tydligare än såhär, att vem som helst kan skapa en egen förmögenhet, om det nu är det man vill.

Egentligen så är du bara 4 steg från att uppnå det du vill. 4 STEG!! Det är ingenting! Och det gäller inte bara dig, det gäller alla! Vilka stegen är kommer jag att skriva om i nästa inlägg.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: