Skillnaden som gör skillnaden

Det kan såklart vara många saker som gör att man lyckas eller misslyckas. Det är inte alltid bara en faktor som spelar in. Jag ska lista fyra saker som jag tycker är väldigt viktiga för att nå sitt mål eller nå framgång. MEN, något som är ännu viktigare, som jag har skrivit om tidigare, är att välja rätt mentor eller coach! Behöver du hjälp med att serva bilen så går du till en mekaniker, inte till en frisör. Vill du bli bra på fotboll så är det lämpligt att ha en coach som kan fotboll. Du skulle inte ha speciellt mycket nytta av basketcoach då. Eller hur!?

Ändå så frågar dem flesta sina syskon/föräldrar/morbror/ faster/vänner osv när det kommer till ekonomi. Om du vill veta hur pengar fungerar. Om du vill tjäna pengar dygnet runt för att skapa mer frihet till intressen, familj, vänner mm. Så fråga någon som vet hur pengar fungerar!! Fråga inte din farbror som har jobbat inom industri hela livet och klagat varje gång ni träffas på att han har ont om pengar. Som klagar på att han inte kommer att ha det speciellt fett som pensionär. Fråga istället någon som inte är styrd av sitt jobb! Som redan tjänar pengar dygnet runt. Som har lagt upp en plan för hur han/hon kan gå i pension redan vid 50 års ålder, i stället för 70 som alla andra. Låter inte detta mer rimligt än att fråga någon som är på jobbet 40-50h/vecka och ändå inte har en krona över vid slutet på månaden?? Om inte så kan du lika gärna börja klippa dig hos snickaren.

Att vara ihärdig är nyckeln till framgång. Ingenting händer över en natt. Man måste ge det tid, och man måste ha tålamod. Men här kommer fyra saker som kommer att göra att du når framgång fortare än alla andra:

1. Du måste hitta ditt VARFÖR. Varför vill du ha mer frihet? Varför vill du tjäna mer pengar? Varför vill du vara bättre än dina vänner på sport? Förankra DITT varför och skapa en tydlig bild av det. Påminn dig själv om detta när det går tungt. Annars kommer du att sluta vid minsta motgång.

2. Gör en tydlig plan, nedskriven, vad ditt mål är och vilka steg du behöver ta för att nå dit. Detta är ett utmärkt tillfälle att använda sig av en coach eller mentor som gör eller har det du vill uppnå.

3. Du måste stänga ute all negativitet och alla negativa influenser från omvärlden. Du kommer säkert att bli kritiserad av vänner, kanske även familj. Var beredd på detta i början och var stark nog att klara av det.

4. Omge dig med människor som stöttar dig. Utöver din mentor eller coach är det bra att ha 4-5 st att vända dig till som stöttar dig. I ett tidigare inlägg skrev jag att du blir ett genomsnitt av dem 5 personer som du umgås med mest. Fundera lite över detta. Vem omger du dig med? Är det personer som stöttar dig eller som drar dig tillbaka?

Avslutningsvis så finns det ingen genväg. Du kanske har hört detta innan. I så fall är det dags att förstå att detta är vägen att gå. Hitta ditt eget varför – skapa en plan – ta hjälp av en mentor/coach – var stark – och hitta personer som stöttar dig i det du gör.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

En tanke på “Skillnaden som gör skillnaden

  1. Tycker det du skriver är en riktigt klassisk framgångsmodell. I skolan lär vi oss sällan att hitta en passiv inkomst. Att hitta vårt varför är heller inte något som vi får utifrån.
    Du visar tydligt ditt varför och har en klockren plan. Jag har en kommentar – IMPONERAD!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: