Tänk rätt!

”Jag kan flyga, jag är inte rädd” är ett klassiskt uttryck som alla födda innan 2000-talet känner till. Kanske även några av den yngre generationen. Om jag skulle gissa, så tror jag att du log lite när du läste första meningen. Det gjorde iaf jag när jag skrev det. Vi tänker direkt på Lasse Åberg, eller Stig Helmer Olsson, när han ska flyga till Nueva Estocolmo. Man kanske automatiskt börjar tänka på grisfesten, eller på den eviga jakten efter Peppes Bodega. Tankarna kanske går vidare till en annan Lasse Åberg film, och man har helt plötsligt glömt bort vilken skitstövel till chef man har, som har gnällt på en hela dagen. Eller något annat tråkigt som har hänt.

DINA TANKAR PÅVERKAR HUR DU MÅR!!

Om jag genom att skriva 4 meningar kan få dig att le och tänka på något roligt, håller du då inte med om att det borde vara enkelt, eller i alla fall möjligt, att påverka ditt eget mående? Att påverka din egen vardag? Kanske påverka din egen framgång?

Sista året som jag spelade golf, innan jag blev skadad, började jag att jobba med precis detta. Både på golfbanan och utanför golfbanan. Det blev också mitt bästa år, både på golfbanan och utanför. Jag mådde bra. Det kändes som att jag var på rätt spår, som att jag hade hittat ”hemligheten.”

Det finns en bok som heter ”The Secret.” Jag har inte börjat läsa den ännu, men den ligger sidan om sängen och väntar. Om jag skulle gissa vad den handlar om, så är det exakt detta. Hur dina tankar kan påverka din vardag och hur DU, genom dina tankar, kan påverka dina möjligheter att nå framgång. Det spelar ingen roll om det är inom idrott eller näringsliv.

Kan man träna upp detta? JA! Det kan man!

Träning innebär att man gör något kontinuerligt och disciplinerat. Du kommer troligtvis inte ha världens största biceps efter ett pass på gymmet. Då måste gå dit några gånger först. Samma sak med hjärnan. Men ett sätt kan vara att börja med att tänka på en positiv sak som har hänt under dagen. Du kommer direkt märka att det kanske tar lite tid. Går det fort så är det bara bra. Tänk då på en annan positiv sak som har hänt. Skulle det dyka upp en negativ tanke, då tänker du på den positiva tanken tio gånger. Det är det som behövs för att balansera upp en negativ tanke, det har jag skrivit tidigare.

Precis så började jag att jobba med mitt mentala 2016 och tyckte att jag såg riktigt bra resultat efter bara några månader. Allting kändes enkelt. Allting kändes så självklart. Det fanns inga hinder. Jag skulle nå mitt mål, det var bara en tidsfråga. Vi har alla några dagar lite då och då, där allting känns väldigt enkelt och självklart. Så skulle varje dag kunna vara med rätt träning!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: