Ut med det negativa!

Dem senaste dagarna har jag hjälpt till på en av Sveriges största golftävlingar. Det var en deltävling på Swedish Golf Tour på Barsebäck, där jag själv spelade en hel del innan min skada. Det var svårt att inte låta bli att tänka tillbaka på när jag själv spelade. Jag såg alla bra slag från spelarna och kom ihåg känslan hur det var att göra något riktigt bra. Jag såg också dem dåliga slagen och kom direkt att tänka på dem tankeprocesser man har, inte bara inom idrott utan även i övriga livet. Mycket av det är väldigt likt, men inom idrott på elitnivå sätts det på sin spets. Det blir extremt tydligt. Det blir skillnaden mellan att få betalt eller inte. I arbetslivet har dem flesta en fast lön, så där märks det inte på samma sätt.

Vad är det då som märks? Resultatet? Inom individuell idrott så är resultatet en bieffekt av hur bra man har gjort vissa delmoment längs vägen. 90% är mentalt, kanske ännu mer (se filmen nedan). Inom golf är det lätt att tänka på saker som man INTE vill ska hända. Sammanfattningsvis så vill man INTE missa. Under mitt sista år, innan jag blev skadad, blev jag allt mer medveten om detta. Och tiden efter skadan har det blivit väldigt tydligt. Jag jobbade med väldigt tydliga bilder av vad jag VILLE skulle hända på golfbanan, i stället för vad som INTE fick hända. Resultatet talar för sig. Det var min bästa säsong. Tyvärr fick jag inte bygga vidare på det mönstret. Är där någon golfare som läser detta så hjälper jag er gärna med den biten.

Hur ser det då ut utanför idrotten? ”Tänk positivt” har man ju alltid hört. Men hur många är det som faktiskt gör det? Jag såg en intressant inspelning för någon dag sedan, jag har lagt in länken här nedan. Efter att vi har fyllt 7 år så sker all inlärning genom repetition, repetition och repetition. Man programmerar hjärnan, lägger in information i det undermedvetna, som sen blir en självklarhet. Idag tycker du att det är självklart att man ska trampa i cirklar för att få cykeln att röra sig framåt. För en som inte kan cykla är inte detta självklart. Att tänka positivt blir en självklarhet när du har repeterat det. Att ta vara på möjligheter blir en självklarhet när du har repeterat för dig själv att se möjligheter i allt. Att våga ta en risk blir självklart när du repeterat för dig själv att det värsta som kan hända är att du lär dig något, att du kommer att göra det bättre nästa gång.

Det finns en del tankefällor som du ska försöka att undvika om du vill börja leva ett mer positivt liv, där du bl.a ser möjligheter i stället för hinder. Givetvis är viktigt att tänka på vem du umgås med. Jag har själv tagit beslutet att negativa människor inte ska få någon plats i mitt liv. Men några av känslorna att hålla koll på och inte låta ta för stor plats är till exempel rädsla, avundsjuka, hat, girighet, vidskeplighet och ilska. Tänk dig att du lever ett liv med ett minimalt fokus på den typen av känslor. Hur du reagerar och agerar på händelser i ditt liv hänger starkt ihop med detta (läs tidigare inlägg). Att repetera positiva tankar kommer att påverka ditt mående. Till sist kommer ditt undermedvetna att direkt koppla in ”rätt” neurologiska banor i din hjärna så fort du stöter på en utmaning. I filmen nedan pratas det om att 95% av människans beteende kommer från det undermedvetna. Och hur programmerar man då sitt undermedvetna efter 7 års ålder? Genom repetition! Vilka tankar och vilka beteenden repeterar du?

http://www.facebook.com/InnerlightMedia/videos/2068498966571811/

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: