En tro som inte går att rubba

Om du är ny på sidan så undrar du varför jag skriver om vägen till framgång. Om jag är helt besatt av det eller varför jag gör det. Anledningen är att jag tycker att det är väldigt intressant. Jag har en kandidatexamen i Psykologi och har jobbat väldigt mycket med mental träning i min egen karriär som golfproffs. Dels har jag lärt mig väldigt mycket där som jag gärna vill föra vidare. Men jag fortsätter hela tiden att utbilda mig, och vill gärna dela med mig av alla nya intryck jag får.

Det betyder inte att jag vet allt eller kan allt. Men däremot så börjar jag se en röd tråd i människors beteende. Jag är intresserad av att veta vad skillnaden är mellan en person som går och stämplar in och stämplar ut på samma jobb hela livet, och på en person som blir framgångsrik, oavsett om det är inom idrottsvärlden eller inom näringslivet. Jag tycker att jag kommer närmre och närmre ett svar. Att skriva om det här hjälper mig att få ut alla tankar och intryck, och kanske hjälper det dig som läser detta.

Det senaste året har jag fokuserat mer på att se vad skillnaden är mellan framgångsrika ledare och en ”vanlig människa.” Det är väldigt många paralleller som kan dras till idrotten, vilket är extremt spännande. Det innebär att en person som har varit framgångsrik inom idrott kommer troligtvis att bli det i näringslivet också. Eller det är i alla fall stor chans.

Nu till själva inlägget. Att ha en tro på det man gör som inte går att rubba. Stämmer in på både företagsledare och idrottsstjärnor. Detta kan ses som en självklarhet. Och alla vill ju tro på det man gör. Alla vill tro att deras drömmar kommer att gå i uppfyllelse. MEN, det är den som tror mest på det som kommer att lyckas. Den som inte bryr sig om vad andra tycker, utan följer sin egen väg, den personen kommer att lyckas.

Men det är inte helt självklart för alla. Många tankar om vad som händer om man misslyckas dyker lätt upp. Det finns olika verktyg som man kan använda för att få tillbaka sin övertygelse, om den någon gång känns svajig. Allting jag skriver om hänger ihop. Om några år kanske jag har tillräckligt med material och uppbackning för att göra en fullständig sammanfattning. Fram tills dess får du nöja dig med bloggen. Vill du ha lite verktyg/övningar så är det bara att säga till!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: