Fokus – den tredje avgörande faktorn

Jag kommer att gå igenom ca 10-12 egenskaper som skiljer en riktigt framgångsrik ledare, företagare eller idrottsstjärna från dem som inte riktigt lyckas. Jag tror inte att det är egenskaper som man föds med, utan något som vem som helst kan träna upp och utveckla. När jag var mitt uppe i min golfsatsning så hade jag svårt för att se vad som var viktigt. Många saker har blivit extremt mycket tydligare nu sedan jag tagit ett steg tillbaka. Precis som att jag har fått en helt annan överblick. Detta delar jag gärna med mig av.

Vi har gått igenom den bäst betalda egenskapen i världen – ”problem solving” – förmågan att lösa problem. Igår gick vi igenom vad man kan kalla för ”unshakable belief” – att ha en tro på det man gör som är starkare än något annat. Den tredje egenskapen som är viktig är att ha FOKUS. Det finns tillfällen där man måste gå in i det man gör till 100%. Som idrottare är det ganska så tydligt när man behöver göra det. Men detsamma gäller för framgångsrika företagare och ledare. Om man låter saker runt omkring en distrahera, stjäla energi eller något annat som gör att du tappar fokus så kommer du att prestera sämre.

Det kan vara svårt att stänga ute allting annat, men detta är något som du kan träna upp. Det finns sätt att bli riktigt bra på att slå på och slå av fokus. Jag tränade själv väldigt mycket på det mitt sista år inom golfen och såg riktigt bra resultat. Det är som att träna upp en muskel. Vilket reps. tror du gör att din muskel växer om du gör 10 reps.? Den första repetitionen eller nummer 10? Svaret är nummer 11 och nummer 12. När du pushar dig själv, eller ditt mentala, lite längre än du tidigare kunnat.

Kan alla bli framgångsrika ledare? Kanske. Men långt ifrån alla vill. Kan du tjäna mycket pengar även om du inte är en framgångsrik företagare eller ledare? JA – SJÄLVKLART! Du måste bara veta hur pengar fungerar. Detta är inget vi lär oss i skolan. När jag pratar om pengar så tycker folk att ”-Du bryr dig bara om pengar hela tiden.” Nej, det gör jag inte. Men däremot så vill jag gärna lära andra hur det funkar. Min egen ekonomi är jag inte ett dugg orolig över.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: