Work Hard

Detta är nog det mest självklara attributet hos en framgångsrik person, oavsett om det är inom idrott eller näringsliv. Detta vet alla. Ändå tror dem flesta, ibland till och med förväntar sig, att framgång eller ekonomiskt oberoende ska landa i knät på dem. Eller i alla fall verkar det så. Om du vinner på lotto så blir du hyllad som en hjälte. Men om du sliter hårt, bygger upp ett företag och tjänar mycket pengar på det sättet, då dyker helt plötsligt jantelagen upp. Borde det inte vara tvärtom? Att det är något fult att vinna pengar. Pengar som andra har betalat in i hopp om att få en snabb rikedom?

Dem som inte förstår att man måste jobba hårt för att nå toppen står förvånade och lägger kommentarer som att ”Han/hon har alltid haft sån tur, varför händer det aldrig mig?” eller ”Framgången kom från ingenstans.” Det ligger ALLTID hårt arbete, stort risktagande och uppoffringar bakom en framgång. Förutom för dem som vinner på lotto eller ärver pengar.

Faktum är att majoriteten av alla framgångsrika personer har tagit sig dit från nästan ingenting. 5% av befolkningen äger 95% av jordens resurser och har det som kallas för passiv inkomst. De tjänar alltså pengar dygnet runt utan att behöva jobba själva. Men för att ta sig dit har 80% behövt jobba hårt. Det innebär att alla kan göra det. Men alla gör inte det.

Jag börjar få en ganska bra förståelse för vad som krävs. Det är det som jag delar med mig av här i bloggen. Vad du som läser detta behöver veta är att det alltid innebär ett moment av risk och/eller hårt arbete för att bli framgångsrik. Vill du jobba 7-16 tills du fyller 70 och sen ha en halvtaskig pension så går det hur bra som helst. Du kan leva ett riktigt bra liv på det sättet. Det är många som föredrar det. Men du hade inte läst den här bloggen om du bara var intresserad av mellanmjölk. Du vill troligtvis mer än så.

Så ska du fokusera på tillgångar och system som skapar ett kapitalflöde varje månad. Sen om det ersätter ditt nuvarande jobb eller bara blir ett extra tillskott bestämmer du själv. Men utbilda dig själv, ta något som du tror på och sen kör på det.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: