Vem vill inte utvecklas och bli bättre?

Detta är såklart något som driver mig väldigt mycket. Vad kan jag göra för att bli bättre? Jag tror att detta är självklart för alla idrottare. Om du är idrottare och inte känner detta väldigt starkt, så ska du nog fundera på om du verkligen har valt rätt. När jag var mitt uppe i min karriär hade jag svårt för att sätta fingret på exakt vad det var som drev mig till att träna så mycket som jag gjorde. Vad det var som fick mig att ligga ute 35 veckor om året. Nu vet jag. Det var viljan att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Du kan aldrig vara nöjd! Missuppfatta inte det uttalandet. Framgångar måste firas, även om det inte är din slutstation. Om vi inte får fira framgångar, berätta för oss själva och för andra att vi har nått ett mål, att vi har varit duktiga, då är inte resan värd något. När jag spelade tävlingar, framför allt i Sverige/Norden, så var jag väldigt dålig på att ge mig själv beröm när jag t.ex hade gjort en bra tävling. Kanske är det typiskt svenskt, att man inte får visa eller berätta att man gjort något riktigt bra. När USA vann med 13-0 mot Thailand och firade efter varje mål så möttes det amerikanska damlaget av mycket kritik. Varför då? Får man inte fira när man har gjort något bra? Jag tyckte att den kritiken var fullständigt absurd!

Det var egentligen inte det jag skulle skriva om, utan viljan att hela tiden försöka att bli bättre. Att aldrig vara nöjd, men ändå fira framgångar kan låta motsägelsefullt. Uppnådda delmål och prestationer utöver det vanliga ska firas, men det betyder inte att du är nöjd där. Resan fortsätter troligtvis. ”Progress is Perfection.” Det finns ingenting som är perfekt, men att ständigt utvecklas är den perfekta vägen att gå. Att sträva efter perfektion i sig, kommer bara att leda till stagnation i din, eller ditt företags utveckling. Tillåt dig själv att göra fel. För det är ett sätt för dig att växa och utvecklas. När idrottare inte tillåter sig själva att göra fel så låser det sig. Inom golfen kallas det för att ha ”yips.” Det blir en metal blockering. I övriga livet leder det till stressrelaterade problem.

Läs böcker, utbilda dig själv, anmäl dig till olika kurser, gå på föreläsningar, prata med framgångsrika personer och ta hjälp av andra. Det finns hur många sätt som helst att jobba på det som vi kallar för personlig utveckling. Om du t.ex läser 10 sidor om dagen så har du läst runt 20 böcker på ett år. Tror du att du har mer kunskap då än vad du har idag? En investering i dig själv är den absolut bästa investeringen du någonsin kan göra!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: