Var en vinnare!

Den sjunde egenskapen som är bra att ha för att bli framgångsrik är att vara en vinnare. Eller rättare sagt ha inställningen att man ska vara en vinnare. Det är en egenskap som jag inte riktigt har kommit fram till ännu om det är något som man föds med eller om det är något som går att träna upp. Om du som läser detta har en egen uppfattning, eller om du har läst någon intressant artikel som berör ämnet så får du gärna dela med dig i kommentarsfältet nedan.

Min ståndpunkt i det lutar ändå åt att man kan träna upp det. Vi kommer tillbaka till det som jag har berört tidigare som heter priming. Precis som att du kan tala om för dig själv att du är glad och positiv, och på så sätt bli glad och positiv, så tror jag att du kan tala om för sig själv att du är en vinnare. Då skulle du kunna bygga upp samma känsla som en som föddes med vinnarskalle – det finns inget annat alternativ än att lyckas.

När du primar dig själv till att vara glad och positiv så kan du t.ex göra det genom meditation; du ser bilder från positiva ögonblick i ditt liv och känner tacksamhet för att du fått uppleva dem eller kommer att uppleva dem. Ett annat sätt att göra det är genom tankar; oavsett vad som händer så tänker du positivt, eller medvetet stänger ute allt som är negativt. Ett tredje sätt är genom kroppsspråk; det är väldigt svårt att inte känna sig positiv om man sträcker på sig, drar bak axlarna och upp med blicken – testa själv. Allt detta är exempel på priming. Du talar om för ditt undermedvetna att du vill ha det på ett visst sätt, eller må på ett visst sätt. Du bygger vägar i ditt undermedvetna som hjärnan använder. 90% av våra tankar sker i det undermedvetna. Vilka vägar dem tankarna ska ta kan du alltså själv bestämma – PRIMING.

Därför tänker jag att man kan göra samma sak med att bygga upp en ”vinnarskalle.” Om du använder meditation för att se dig själv vinna i idrott, spel, eller kanske ta hem en stor affär på jobbet, samtidigt som du tänker att du kommer att vinna, och har ett kroppsspråk som om du redan har vunnit. Skulle då inte det med tiden kunna utveckla vägar i ditt undermedvetna att du är en vinnare? Och om det finns i ditt undermedvetna så kommer dem vägarna att användas 90% av dagen. Men en väg bygger man kanske inte på en dag. Kanske är det även svårt att göra det helt själv.

Om du arbetar i ett team på ditt jobb där dina kollegor är vinnare, eller om du jobbar i ett team där ingen är intresserad av att vinna, vilket team tror du då blir mest framgångsrikt? Vill man vinna så ser man problem som en utmaning, något som man ska lösa och ta sig förbi, en del i utvecklingen att bli bättre, för att slå sina konkurrenter. Om man inte är en vinnare så är nog ett problem som dyker upp väldigt jobbigt. Kanske något som man hoppas försvinner av sig själv om man bara ignorerar det tillräckligt länge…

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: