Du är din produkt!

När jag hör uttrycket ”Fake it till you make it” så mår jag lite illa. I vissa branscher är det mer påtagligt än andra. Du känner säkert någon som lägger upp bilder på Facebook eller Instagram där allting ser väldigt bra ut, fast DU VET att så är inte fallet. Jag har egentligen inget större intresse av sociala medier. MEN, jag har insett att t.ex Instagram är nutidens visitkort. Jag är väldigt säker på att om du söker ett jobb så kommer arbetsgivaren att ta en titt på ditt Instagram-konto. Samtidigt så är detta ett fantastiskt sätt att marknadsföra dig själv. Berätta vem du är, vad du gör, vad du har för intressen mm. Självklart kan du ha en privat sida, men tänk på att det faktiskt är ett redskap för dig att nå ut till fler.

Jag har alltid levt efter mottot ”Work in silence, let your success make the noise.” Men syns du inte så finns du inte. Och att synas är extremt viktigt idag, om du vill lite mer än att bara stämpla in och ut på ditt 7-4 jobb tills du är 70 år och går i pension. Men den här bloggen är inte riktigt till för den målgruppen. Det är en fin balansgång mellan att försöka att vara genuin och samtidigt intressant. Alla vet att livet inte alltid är guld och gröna skogar. Dem som lever efter ”Fake it till you make it” har troligtvis fler följare än dem som arbetar i det tysta. Hur ofta hör man inte om en idrottsstjärna eller ett företag som ”kom från ingenstans”? GLÖM DET! Dem/den har garanterat arbetat i det tysta. Valt att inte lägga energi och tid på sånt som inte gynnar deras framgång. Det finns ingenting som kommer gratis.

Jag tror dock mer på att skapa genuina relationer med människor. Det kommer att ta dig längst och göra dig lyckligast. Men något du ska fundera på, framför allt om du är eller vill bli en ledare, är hur du själv uppträder. Kommer du i tid till möten? Ser du till att det finns tid för både business och personligt? Jobbar du för att inspirera andra att lyfta och utveckla sig? Förstår du vikten i att kunna jobba tillsammans i team? Ger du upp eller kämpar du på även när det är motgång? Försöker du att hitta lösningar på problem eller faller du offer för lite motvind?

”Your culture is your brand” fick jag lära mig när jag lyssnade på Tony Robbins. Du bygger upp ditt eget varumärke. Hur vill du att det ska se ut? För ditt varumärke kommer att påverka din omgivning. The Law of Attraction är något som vi kanske går igenom längre fram. Men du förstår säkert vad jag menar… Good things happen to good people.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: