Gör det enkelt!

När jag tittar tillbaka på min egen idrottskarriär så ser jag saker på ett helt annat sätt än när jag var mitt uppe i det. Jag kan även blicka tillbaka på dem som jag spelade med, och mot, och nu förstå varför vissa av dem aldrig kom vidare, medans vissa gjorde det. När man stod på rangen och tittade på när andra värmde upp eller tränade så gick det inte att se någon större skillnad. Men när vi summerade resultaten efter rundan kunde det vara enorma skillnader.

Om man tittar på framgångsrika företag så använder dem system och lösningar som gör det enkelt att mäta framgång. Det blir då även lätt att se vad i kedjan som fallerar, alltså vad som måste förbättras. Man kan få det svart på vitt. I idrott, och framför allt golf, är inte detta alltid lika enkelt. Det man kan göra är att använda sig av mätpunkter inom olika delar. En sak som är väldigt tydlig för mig nu är att kvalitet måste komma före kvantitet. Känns som en klyscha, men ack så sant.

En caddie har givetvis den här rollen, att kunna se spelare och spelet från ett annat perspektiv än spelaren själv. Fråga vilken framgångsrik golfspelare som helst hur viktig caddien är. Vissa spelare har såklart ett uppumpat ego som hindrar dem att erkänna detta. Men generellt har caddien en otroligt viktig roll. Lyssna på Henrik Stenson när han blir intervjuad, har uttrycker sig alltid som ”vi.” Det är Henrik och hans team, med betoning på team.

Att göra det enkelt är svårt. Annars hade alla gjort det. I tidigare inlägg har jag skrivit om PRIMING. 90% av besluten som vi tar varje dag sker i vårt undermedvetna (subconscious på engelska). Tänk så många beslut du tar som golfspelare, men även i vardagen. Är det inte då vårt undermedvetna som vi ska träna upp 90% av tiden? Man gjorde en undersökning i NBA (proffsbasket i USA) med tre olika grupper. Man ville se vilken typ av träning som gav bäst resultat.

Grupp 1: Frikast med boll och korg.

Grupp 2: Mentala frikast där man kände och såg bollen gå i korgen.

Grupp 3: Fysisk träning utan relation till basket (kontrollgrupp).

Vilken grupp tror du presterade bäst? Hör gärna av dig med ditt svar!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: