En stark vision

Kommer jag att klara det? Kommer det att funka? Vad händer om jag misslyckas? Vad ska mina vänner tycka? Framför allt, vad kommer dem att säga om jag inte klarar det?

Detta är fullt normala tankar att ha. Jag tror inte att där är en enda framgångsrik person som aldrig har haft någon an dem tankarna. Jag har själv haft det. Kanske lite för ofta. Men inte lika ofta som alla andra. Jag har skrivit lite om PRIMING innan, och ju mer jag läser om det ju viktigare förstår jag att det är. Om 90% av våra tankar styrs av vårt undermedvetna så måste vi själva kontrollera vilken information och vägledning vi ger vårt undermedvetna.

Att ifrågasätta sig själv, det man valt att göra, företaget man jobbar för, målen som man jobbar mot och vägen man har valt att ta osv, ger fel signaler till det undermedvetna. Så om 90% av din dag styrs av ditt undermedvetna, vilken information ska du då leverera till ditt undermedvetna? Det innebär att om du intalar dig själv att du inte kommer att klara det (priming av ditt undermedvetna), så är det det budskapets som präglar 90% av din dag. När du sen stöter på minsta lilla motstånd så kommer automatiskt kommentaren: ”Vad var det jag sa… Jag sa ju att jag inte skulle klara det.” Känner du igen det för dig själv eller någon annan?

Men helt ärligt, tycker du att det är konstigt att du inte lyckas om du intalar dig själv att du inte kommer att göra det? Det är en jobbig uppförsbacke redan som det är, att våga ta steget utanför din comfort zone. Bygg inte upp hinder för dig själv, eller sätt käppar i hjulet, genom att TÄNKA FEL. Jag vet, det är lättare sagt än gjort. Och som jag har skrivit innan; att tänka rätt är något som man kan träna upp. Då har du redan gjort mer än halva jobbet.

Jag jobbar med ett par personer som begränsar sig själv genom rädslorna som jag inledde inlägget med. Till dem brukar jag säga att det absolut viktigaste är att ta ett BESLUT. Har du inte gjort det kommer du aldrig att lyckas uppnå det du vill. Och jag hamnar själv där ibland. Men jag gör det mer sällan nu än tidigare. Kanske för att jag har förstått att om jag verkligen vill lyckas så måste jag tro på mig själv, min idé, mina mål och vägen som jag har valt att gå. Kanske också för att jag skiter i vad alla andra tycker. Förutom i dig som läser detta såklart 😉 Men det är en mognadsprocess och en utveckling. Min utveckling kommer att fortsätta, för det är ett av mina mål.

Mitt tips är att du hela tiden fortsätter att utveckla dig, utbilda dig, sätter nya mål, utmanar dina rädslor och är öppen för nya möjligheter. För ungefär ett år sedan gav jag min in på en väg som jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag öppnade en dörr som jag aldrig trodde att jag skulle öppna. Jag hade begränsat mig själv. Men det roliga är att bara genom att jag öppnade den, så har 10 nya dörrar öppnat sig bakom den. Vem hade trott det? Inte jag i alla fall. Nya idéer. Nya projekt. Som jag ser fram emot enormt mycket! 🙂

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: