Ekonomisk utveckling – Hur fungerar det?

Får du 20% löneökning på ditt jobb varje år? Inte? Jag tror att det är få som får det. Men när man är öppen för att lära sig nya saker, då väcks också nya tankar. Att vara öppen och lära av andra är nog den viktigaste nyckeln till din egen utveckling.

De flesta har nog en bild av att det inte går, eller i alla fall är väldigt svårt, att tjäna pengar på annat sätt än att vara anställd. Min egen resa startade 2010. Jag har alltid haft ett intresse för ekonomi, men det var inte förrän 2010 som det verkligen började ta fart. Det är jag evigt tacksam för idag.

Jag hade haft problem med reumatism i ryggen i flera år och inte kunnat spela golf på 1,5 år. Min läkare i USA föreslog en ”mirakelmedicin” som visade sig göra underverk, ett litet tag för min del i alla fall. Det var en behandling under 2 timmars tid och jag var tvungen att få den var annan månad. Vid första behandling satt jag sidan om en äldre man. Han hade reumatism i händerna/fingrarna och beklagade sig över att det påverkade hans golfspel. Du förstår säkert att vi hade en del att prata om efter det.

Brannon Lesesne äger en av sydöstra USA’s mest framgångsrika investmentbolag – Lesesne Capital Management. Jag fick följa med honom och spela på några av USA’s mest exklusiva privata golfklubbar. Han kom alltid och hämtade upp mig i sin Lexus i centrala Atlanta där jag delade lägenhet med en annan kille i golflaget. Att vi pratade om golf var ju självklart, men han hade inga problem att dela med sig av hur han hade byggt upp sitt företag och vilken strategi han hade använt genom alla år. En strategi som hade gjort honom till en av de främsta.

Alla har inte möjlighet att prata med den här typen av människor. De håller sig lite för sig själva. Det är svårt att komma in i den kretsen. Att vi led av samma autoimmuna sjukdom visade sig för en gång skull föra med sig något positivt. Vi har fortfarande kontakt lite då och då. Men det jag har lärt mig, och delar med mig av till alla här i bloggen, är mycket tack vare Mr Lesesne. Det var här jag började förstå begreppet att använda ett SYSTEM och att låta PENGARNA JOBBA för dig. Enligt Brannon är detta det enda sättet att bli helt fri. När jag för ca 1,5 år sedan stöter på samma begrepp igen så vet jag att det inte är en tillfällighet. Nu är det bara att köra!

Jag minns att jag vid ett tillfälle frågade Brannon hur han gjorde för att bli så framgångsrik, och år efter år prestera bättre än konkurrenterna. Jag tänkte att en person som förvaltar flera miljarder måste ju läsa alla bolagsrapporter, gå på årsstämmor, sitta och köpa/sälja varje dag för att vara bättre än alla andra. Hans svar var nej. Han påstod till och med att han troligtvis var den som jobbade minst av alla inom branschen. Han använde ett system där pengarna jobbade för honom. Givetvis så berättade han sin strategi för mig. Den var skrattretande enkel.

Vill du veta vad den är?

Skriv ett mail eller SMS så förklarar jag gärna. 😉

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: