Varför mår vi så dåligt idag?

Om man ska välja ut en sak, där det såklart finns många olika anledningar till att människor mår dåligt, så är det på grund av pengar. Paradoxalt nog så har vi aldrig varit så välbetalda som vi är idag, NÅGONSIN i människans historia. Om målsättningen och drivkraften bakom en persons framgångar är pengar så hävdar jag att det enbart kommer att leda till MER stress, oavsett hur mycket pengar personen tjänar.

När man skriver en blogg där man jämför framgång inom idrott med näringsliv/övriga livet så är det en sak som skiljer väldigt mycket. Framgång inom idrott mäts (vanligtvis) inte i pengar in på kontot. Det mäts i te.x antal mål som en anfallare gör, antal räddningar som en målvakt gör eller antalet vunna tävlingar för en golfspelare. Pengarna som tjänas av den individuella idrottaren är en PRODUKT av idrottarens framgångar.

Inom näringslivet så mäts resultatet i kronor på sista raden. Vad är vinsten i företaget, vilket är DIREKT kopplat till pengar. På samma sätt mäts de flesta anställdas framgång i pengar – man får sin lön, pengar in på kontot. Säljare som jobbar på provision är lite mer likt idrottare som ska prestera på en plan eller bana.

Väldigt många går till sina jobb för att de måste tjäna pengar. Många gånger är det inte för att de gillar jobbet eller kollegorna, utan för att de måste få in pengar. Drivkraften att gå dit är pengar!

Jag hävdar att det är här som människor mår dåligt. När fokus ligger på pengar i stället för att bidra med något som skapar värde, där PRODUKTEN är att man tjänar pengar.

Med den statushetsen som finns i samhället idag, tror jag att tänket och fokuset hos väldigt många ligger på pengar. Därför mår människor dåligt. Du som har läst tidigare inlägg vet att mitt eget fokus ligger inte på pengar.

Det finns ett fåtal människor som drivs av att tjäna pengar. Jag har träffat ett par stycken den senaste tiden. Men jag har aldrig fått uppfattningen av att dessa människor mår bra. Snarare tvärtom. Om fokus i stället ligga i att hjälpa andra att bli framgångsrika, hjälpa sina kunder att uppnå sina mål, tror jag att man dels kommer att må bättre själv, samtidigt som PRODUKTEN garanterat blir mer pengar i slutändan.

Låt därför din målsättning vara att hjälpa andra eller att uppfylla dina kunders behov – INTE att tjäna pengar. Så varför skriver jag då en blogg om framgång och om att tjäna pengar?? Tänker jag bara på pengar?? Ibland får jag kommentaren: ”Det finns faktiskt mer i livet än pengar.” Jag kan inte säga det bättre än personen i filmen gör efter ca 1.20min.

THERE’S ALSO MORE TO LIFE THAN PAYING BILLS AND PUT FOOD ON THE TABLE.

System gör att man kan tjäna pengar utan att behöva jobba ihjäl sig. I nästa inlägg kommer jag att dela med mig av 4-5 system som jag tycker är väldigt bra och tror mycket på. Fram tills dess kan du få lite motivation här.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: