Galenskap!!

”If you want something you never had, you have to do something you never did.”

Om du vill ha något du aldrig har haft, måste du göra något som du aldrig har gjort. Jag blir mer och mer kär i den meningen. Samtidigt så hör man Einsteins definition of insanity (galenskap är kanske bästa översättningen), vilket är att göra samma sak om och om igen men förvänta sig ett annat resultat. Och visst hänger de två ihop? För om du önskar ett annat resultat än det du fått de senaste månaderna, åren eller tillfällena du utfört något, så är det kanske dags att testa en annan strategi.

När jag spelade på svenska touren så såg jag väldigt många som fastnade i en loop där det inte gick så bra på rundan. Personen ställde sig efteråt på rangen. Hittade rätt i svingen enligt egen uppfattning. Gick ut dagen efter och spelade fortfarande lika dålig golf. Så det var tillbaka på rangen för att hitta rätt. Detta skedde vecka ut och vecka in. När jag tittar tillbaka på min egen karriär så är jag lika skyldig som någon annan att ha fastnat i den här snurran. 2015 kände jag att jag tog mig ur det. Tänkte lite annorlunda och började fokusera på andra saker. Lade om min träning totalt, och de två sista åren innan skador och operationer, var två väldigt bra år som gick i rätt riktning.

Det är lätt att fastna i en snurra som man tror är helt rätt. Det svåra är att vara objektiv i sin egen prestation. Det är lätt att hitta ursäkter. Vissa är säkert befogade men andra bör man vara mer kritisk mot. Därför är det viktigt att ha nedskrivna mål som är mätbara samt en väg att gå som man tror är rätt. Har man ingen struktur på det, så är det VÄLDIGT svårt att vara kritisk när man inte ser de resultaten som man hoppats på.

Jag tror inte att det är unikt inom idrott, utan även inom näringslivet. Jobbar man efter en strategi som inte ger de resultaten man vill ha eller hade hoppats på så måste man kunna följa vad man har gjort, för att sen åtgärda de faktorer som påverkat resultatet i en negativ förväntad riktning.

Framför allt så ska man inte vara rädd för att göra fel. För vill man ha ett resultat som man aldrig tidigare har haft, så måste man göra något som man inte tidigare har gjort.

T.R.

If you want something you never had, you have to do something you never did

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: