Tips för när det inte går framåt

Ibland känns det som att det inte händer någonting. Som att man står helt stilla. Inte kommer någonstans. Kanske till och med rör sig bakåt. Det är en väldigt jobbig och frustrerande känsla. Alla har garanterat varit där någon gång. Kanske privat, i förhållandet, på jobbet, eller i något projekt man har på fritiden. Anledningen kan bero på många olika saker. Ibland kan det faktiskt vara så att det bara är en känsla. Jag har själv varit där hur många gånger som helst. Det var både när jag spelade golf aktivt, men även nu efteråt när jag är involverade i en rad olika projekt och företag.

För några år sedan hade det stressat mig. Att de inte känns som att utvecklingen hela tiden går i en spikrak riktning framåt. Det är här mätpunkter är så otroligt viktigt. Inte mätpunkter på resultatet, utan på aktiviteten för att nå resultatet. Att ha koll på vilken aktivitet som är viktigt för att nå resultatet är såklart avgörande. Det spelar ingen roll hur fort du kan springa om du inte vet i vilken riktning ditt mål ligger.

”Att äga processen” är något vi fick lära oss i landslaget. Kan låta flummigt. Men det handlar om att veta vad som behövs göras för att man ska få det resultat som krävs, vilket är lättare sagt än gjort. För hur ska man veta det om man aldrig tidigare har gjort det? Idag finns väldigt mycket information på nätet. Annars är en mentor, som redan har uppnått eller har kunskap om resultatet du vill uppnå, ett riktigt bra hjälpmedel.

I ett av projekten jag är involverade i känns det som att man har sprungit på lite för fort utan att veta i vilken riktning. Ibland är det det enda eller bästa sättet att ta sig framåt. Resultatet blir att man då och då behöver se över vart man är, kanske ta ett steg tillbaka, för att sen kunna köra full gas igen. Detta är viktigt att förstå. Att äga processen. Att vara medveten om vägen man tar. Att mäta sin aktivitet. Följa upp. Skapa nya mätpunkter. Nya mål. Inse vilken aktivitet som behövs för att ta sig dit. Utvärdera om den är realistisk. Det är detta som är att äga processen.

Men viktigast av allt är att göra något. Även när det känns som att resan står still eller går bakåt. För gör du bara något så kommer du att vara LÅNGT framför alla som gör inget.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: