Pizza för 782 miljoner kronor?

Så mycket hade två pizzor kostat i dagens valutakurs. För ungefär 10 år sedan gjordes det första köpet med Bitcoin (BTC) i en fysisk affär. I Japan var det en restaurang som serverade pizza, som var första mottagaren av en officiell betalning med BTC. Pizzorna kostade 10.000 BTC, vilket vid den tiden var motsvarande 40 dollar. Om restaurangägaren behöll de 10.000 BTC i sin så kallade ”wallet” eller digitala börs, så hade det idag varit värt mer än 782 miljoner svenska kronor.

Jag kan inte påstå att jag är speciellt insatt i kryptovärlden. Men jag förstår så pass mycket att det är framtiden. Så varför inte sätta sig in i det lite mer? Varför inte försöka att förstå vad det är som håller på att hända? Tekniken bakom har jag förstått är helt fantastisk och har många användningsområden.

Historien upprepar sig hela tiden och vi vet alla att är man tidigt in i något som slår igenom så gynnas man ekonomiskt. Det behöver inte vara någon ny revolutionerande bransch, det är bara att titta på börsen där det år efter år finns företag som stiger med över 1000%. Men nu kommer det faktiskt en ny revolutionerande teknik.

Vad gäller tekniken bakom flertalet kryptovalutor, dvs block chain, så går det inte att argumentera emot dess fördelar och potential. Jag kommer själv att ta klivet in i ett väldigt intressant företag i februari (jag har dock tjuvstartat redan nu). Det som är unikt med Företag X är att man för första gången verkar få de licenser som krävs för öppen handel av säkerheter (aktier, fonder, valutor och mycket mer). Detta öppnar upp för oändliga möjligheter som jag inte kommer att gå in på nu. Men spännande kommer det i alla fall att bli. 🙂

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: