Din utmaning v.5

I slutet på varje kapitel så har Alexander Pärleros gett sina läsare i ”Framgångsboken” en utmaning. Många är väldigt bra. Men jag fastnade för en som alla kan göra och som garanterat kommer gör att alla som antar utmaningen mår bättre. För i slutändan är det väl ändå det som mycket av framgång handlar om? Att man ska må bättre? Och om slutmålet inte är ett bättre välmående så kommer det troligtvis göra att du skapar bättre förutsättningar för att nå det. Detta är en väldigt enkel, men samtidigt väldigt svår uppgift.

Problem eller utmaningar kommer alltid att uppstå i livet. Det går väldigt sällan precis som vi hade tänkt oss när vi antar nya utmaningar. Mycket av det kan vi inte påverka. Mycket av andras problem kan vi väldigt sällan påverka. Men det vi kan påverka 100% av gångerna är hur vi reagerar eller agerar när en utmaning eller situation uppstår (detta har jag skrivit mer om i ett tidigare inlägg). Att inte reagera på ett negativt sätt, utan agera på ett konstruktivt sätt är onekligen den viktigaste ingrediensen i ditt framgångsrecept.

Utmaningen är att du under en vecka (sju dagar) inte ska klaga på någonting. Du får inte ens klaga på att någon annan klagar. När du märker att dina tankar börjar gå mot det negativa måste du genast styra om dina tankebanor till något positivt.

Du kommer garanterat att känna dig gladare, piggare och märka att du helt plötsligt börjar hitta lösningar på problem som du tidigare inte har gjort. Du kommer inte heller låta andras negativitet dra ner din egen attityd. Det kommer att vara utmanande att klara det i en hel vecka. Men hur bra hade inte livet varit om man kunde ta allt negativt som händer i livet med en positiv attityd? Så anta utmaningen och berätta sen gärna hur det gick!

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: