Sluta prokrastinera!

”Jag gör det sen…”

”Det är inte så viktigt…”

”Någon annan kanske gör det…”

Ursäkterna till att skjuta upp handlingar och arbetsuppgifter är många. För vissa blir det ett kroniskt beteende. När det gäller större uppgifter eller viktigare händelser så förstår jag att det kan vara jobbigt att starta. Om det är något som man aldrig tidigare har gjort så kan det vara ännu jobbigare att ta tag i. Jag tror att alla har kollegan på jobbet som som hela tiden lovar att en uppgift ska blir gjord. Men du vet att det aldrig kommer att hända. Du kanske har en vän som säger att den ska börja gymma, börja träna eller äta mer hälsosamt. Men ändå ser du bilder i flödet på pizza och Netflix-and-chill. Kanske känner du igen dig själv i något av detta?

I stort sett alla människor skjuter upp saker vid olika tillfällen. Jag läste om ett intressant knep som gör att man får gjort mer och blir mer effektiv (kommer längre ner). Det kommer antagligen inte hjälpa med de stora projekten, men i alla fall de små. I vissa fall kan man dela upp ett stort projekt i små delar och på så vis få det gjort snabbare. Man kan även skriva ner i ett anteckningsblock vad man vill få gjorde den kommande veckan. Sen är det bara att bocka av. JA, du läste rätt. Skriva ner, för hand, i till exempel ett anteckningsblock. Att göra det i mobilen är INTE ALLS lika effektivt.

Detta är något jag själv gör varje vecka för att få kolla på allt som ska bli gjort. Men nu till knepet jag nämnde innan:

Om uppgiften tar mindre än 2 minuter all göra – GÖR DEN DÅ DIREKT!!!

Skjut inte upp små saker som att svara på ett SMS, ett mail, eller ringa det där samtalet till kunden för att lämna en prisuppgift. Gör de små sakerna direkt, så kommer du att se att du får mer tid över till de större sakerna. Och framför allt, du kommer slippa känslan av att du har 1.000 bollar i luften samtidigt.

Så gör de små sakerna direkt och använd ett anteckningsblock med en lista att bocka av när uppgiften är klar. ✅

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

En tanke på “Sluta prokrastinera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: