Slutet eller början?

Den senaste tidens händelser har visat uppenbara brister i vår ekonomi och i vårt samhälle. Att ett virus kan lamslå en hel nation och nästintill hela världen och världsekonomin på det här sättet är väldigt skrämmande. Många trodde nog att vi var bättre förberedda på en kris av den här storleken. Vi kommer att ta oss igenom det, ingen tvekan. Vi kommer att vara starkare, absolut!

Men jag tror att vi på ganska kort tid kommer att se en helt annan värld. Vi har sedan många år tillbaka gått mer och mer mot ett informationssamhälle och längre från ett industrisamhälle. Fler tjänster erbjuds online. Mer handel sker online. Industrier sköts mer och mer av robotar. Utbildning sker mer och mer online eller i virtuella miljöer. Det finns redan självkörande bilar. Restriktioner på att vi inte får vistas i stora folksamlingar kommer till en viss mån leva kvar. Antingen som rekommendationer från myndigheter eller som rädsla hos individer.

Företag kommer att leta efter nya sätt att inte bli så sårbara. Och när sårbarheten ligger i den mänskliga faktorn så blir det ganska tydligt att det är den som måste ersättas. Man kan tycka vad man vill om kapitalism, men sedan ett par hundra år tillbaka (kanske mer) så är det de som driver samhället framåt. Vi har gjort oss beroende av pengar. Det går inte att argumentera emot. Och det är det, vinster i näringslivet, som kommer att fortsätta att driva utvecklingen.

Jag skrev att vi kommer att ”se en helt annan värld.” Detta var klumpigt uttryckt. För vi kommer inte att se förändringen. Det kommer inte att vara lika synligt som när häst och vagn byttes ut mot en bensindriven bil. ”It’s the punsch you don’t see coming that knocks you out.” Detta är inget inlägg om hur dyster framtiden är för många. Detta är ett inlägg om möjligheterna som kommer. Men man måste ändra sina tankebanor för att hänga med. Hur kan du utveckla din business för att hänga med? Vilka möjligheter finns med just det du gör? Jag rekommenderar alla att titta på olika alternativ. Sen om det är att man lär sig mer om olika typer av investeringar, trading, onlinehandel, datorkunskap, informationsteknik eller marknadsföring spelar ingen roll. Men var öppen för nya möjligheter som kommer din väg. Avfärda dem inte bara för att ”så har man aldrig gjort förr.” För så som det var förr, kommer det inte att vara i morgon. Det är bara att titta på historien och lära sig av den.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: