Ta bättre beslut!

Ibland kan det vara svårt att veta om man har tagit rätt beslut eller inte. Oftast vet man det inte förrän efteråt. Då är det alltid lätt. Men det finns vägar att ta. Frågor man kan ställa. Metoder att använda. För att bli bättre på att ta rätt beslut.

Man kommer att ta fel beslut i livet. Så är det bara. Om man inte kan acceptera det så kommer man leva ett liv med tvivel och tankar som ”om jag ändå bara hade…”

Följande modell (se nedan) kommer att ge dig verktyg för att ta bättre beslut. I många fall kommer den att hjälpa dig ATT TA ett beslut. Vi tar ett par exempel.

Tänk dig att du ställs inför en situation. Du har en inkommande aktivitet som du måste ta ett beslut på. Du har blivit tillfrågad av sambon att dammsuga hemmet (inkommande aktivitet).

Fråga 1 – Skulle jag gilla att göra det? 

JA – bestäm en tid och lägg upp en handlingsplan – gör det! 

NEJ – gå vidare till nästa fråga.

Fråga 2 – Genererar det inkomst? 

JA – I fallet med dammsugning så genererar det inte någon monetär inkomst. Men du kanske samlar lite plus i kärleksbanken. Går det i så fall att ”outsourca”? Om det går att ”outsourca” så kanske du kan be sonen/grannen/städservice att göra det.

NEJ – Det genererar ingen inkomst, gå vidare till nästa fråga.

Fråga 3 – Är jag tvungen att göra det? 

JA – Det finns tillfällen där man inte tycker den inkommande aktiviteten är roligt och inte tjänar pengar på det, utan det måste bara göras. Går det då att ”outsourca” och få någon annan att göra det? Anlita i så fall assistans.

NEJ – Om den inkommande aktiviteten in är rolig att göra, inte skapa någon inkomst, eller du inte är tvungen att göra den. Eliminera den då!

Detta är tre enkla frågor och en modell som har hjälpt mig att fatta beslut i de flesta situationer. Jag har hittills inte hittat någon situation som jag inte kan applicera det på. Det kan handla om att köra till jobbet på morgonen, följa med på en släktmiddag eller när man tittar på en investeringsmöjlighet för sig själv eller sitt företag.

Testa själv, så kommer du märka att du tar fler beslut som gynnar dig själv och din familj. 🙂

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: