En del i portföljen!

De senaste inläggen har jag varit inne och nuddat lite på det som kallas för automatiserad trading. Det innebär att man har en algoritm/robot som sköter all handel åt en. Fördelen med det är att man kan använda det system som man ändå använder i dagsläget, men det sköts helt automatiskt utan inblandning av känslor (som ofta förstör mer än vad det ger).

Första halvåret som jag har kört det nu har gått väldigt bra. Det är en ny värld för min egen del, men tillräckligt intressant för att jag ska fortsätta. Jag räknar med att lägga 3-4 år innan jag behärskar det helt och hållet själv. Under tiden får jag hjälp av personer/företag som redan kan det, som tar en avgift på 15-20% av vinsten för att sköta det till mig.

Jag hade kunnat fortsätta med det på en obestämd framtid, för det ger ändå så pass bra avkastning att det är värt det. Men eftersom jag själv är intresserad så vill jag lära mig det och kunna behålla de 15-20% själv. Fördelen är att samtidigt som jag lär mig så tjänar jag pengar. Hur bra är inte det?? Ibland är det till och med mer än vad jag tjänar på mitt vanliga arbete.

Är detta då en del i portföljen som innebär mer risk? Är det mindre risk? Kommer det att fungera i morgon? Är det bättre avkastning än aktier/fonder? Är det skyddat mot krascher i marknaden? Frågorna är många och alla svaren har jag inte. Jag vet hur det har fungerat hittills, vilket är över förväntan. Det jag kan göra är att sammanställa resultaten och visa hur det går.

Så nu har jag i alla fall bestämt mig för att visa upp allting. Ge full transparens. Inte siffror i excel som går att manipulera, utan screen shots från mina verkliga trading-koton (MT4), med en summering av resultatet varje vecka/månad (beroende på vad jag hinner med). Jag börjar med juli månad, även om den var lite rörig med insättningar/uttag. Tidigare månader har varit ännu rörigare med insättningar, uttag, inget MT4 (visste inte hur det fungerade) och massa annat. Men det är en del av inlärningskurvan. Från och med augusti kommer det att vara bättre/lättar att se och följa.

Valuta (Forex): Fund in på 10.000€ i början av juli och ny fund in i mitten på juli. Total avkastning – 984,16€ eller 8,91%.

Råvaror (metaller, olja, mm.): Fund in 3.704$ i början på juli och ny fund in i slutet på juli. Total avkastning – 415,03$.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: