Summering augusti

Efter en månad med väldigt mycket jobb har jag inte hunnit lägga så mycket tid på att fortsätta utbilda mig. Som jag skrev i förra inlägget så är fördelen med automatiserad trading att det inte gör något. Systemet jobbar på ändå. Det är bara det att slutmålet med att själv kunna bygga egna algoritmer skjuts lite på framtiden. Men jag gillar mitt nuvarande jobb, så det gör absolut ingenting.

Under augusti har jag inte gjort någon insättning på något av kontona. Därför får jag en samlad bild som är lättare att redovisa och lättare att förstå. Jag har dock gjort en lite större insättning detta månadsskiftet som kommer att synas i redovisningen för september. Hädanefter blir det insättningar/uttag vid månadsskiftet för att få bättre koll på avkastningen.

Valuta-tradingen (Forex) har legat på ganska mycket minus i öppna trades under en tid. Totalavkastningen för augusti har trots det varit väldigt bra, klart över förväntan. Känslan jag har är att september och/eller oktober kan bli lite sämre månad, kanske till och med i de negativa regionerna. Men det återstår att se. Med en vinst på ca 2.638€ gav kontot en totalavkastning på 16,5% för augusti.

Råvaruhandeln har även den gjort en vinst i linje med tidigare månader (5-10%). Med en vinst på ca 1.022$ har det gett en totalavkastning på 9,13%. Här har jag inte samma känsla som för valutan, utan tror den kommer fortsätta gå lika bra.

Som en liten parantes så gick även börsen bra under augusti månad. Min egen portfölj av mestadels utdelningsaktier hade en fin uppgång på 5,31% (OMXS30 upp 3,45%). Hur Corona utvecklar sig och vad det har för påverkan på börsen som helhet återstår att se.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: