Risk/reward

En väldigt intressant och populär pod som handlar om Forex-trading tog upp ämnet om risk/reward. Men inte i den bemärkelsen som är kopplad direkt till valutahandel, utan i ett mer generellt perspektiv. Det var intressant att lyssna på för det är väldigt likt en del av det som jag har skrivit om här.

Risk/reward handlar mycket om ”money management” och att våga försöka. För det finns inte en enda möjlighet som inte har en baksida (risk). Och när jag menar möjlighet så är det möjligheten att tjäna pengar. Men hur vet man då vad som är hög/låg risk och hur det relaterar till hög/låg reward eller avkastning?

Detta finns det inget enkelt svar på. Du kan säkert läsa om flertalet teoretiska modeller, men i slutat av dagen så handlar det om att själv testa och att själv lära sig av sina misstag. Med facit i hand så har jag varit alldeles för högt exponerad i vissa investeringar, lagt alldeles för mycket tid i andra projekt. Detta har varit investeringar och projekt som hittills inte har burit någon större mängd frukt.

Men här kommer vi till exakt det som togs upp i podden. Att alla lärdomar längs vägen leder till något riktigt bra. För vissa går det fortare än andra. Men att inte våga testa kommer inte leda till någonting. Från ett misslyckat projekt drar du lärdomar som gör att ditt nästa projekt har större chans att bli en riktig ”home run.” Det är dessa små lärdomar längs vägen som gör att din ”risk” minskar, och dina ”rewards” ökar med tiden. Små framsteg varje dag som ger en enorm ”compund effect” till slut.

T.R.

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: