Slut på 2020 – Välkommen 2021

Att 2020 blev ett år som ingen hade kunnat föreställa sig är knappast en underdrift. För mig själv har det varit ett år med mycket jobb, roliga projekt, nya lärdomar, och mängder av nya utmaningar som väntar redan i början på 2021. Jag ser fram emot allt som är på gång och tror att nästa år kan bli väldigt intressant!

Ekonomiskt har det inneburit en ny värld i form av automatiserad trading. Här finns en enorm potential för passiv inkomst. Jag har testat lite olika upplägg och lite olika robotar, vissa mer framgångsrika än andra. I slutet på året har jag även byggt en egen semi-automatiserad algoritm, något jag aldrig hade kunnat tro för ett år sedan. Den är testad under december och resultatet syns nedan.

Den Forex-robot jag har kört sedan i somras stängde jag ner i november. Det var alldeles för mycket drawdown (risk) för min del, samt att jag inte gillade sättet den gjorde sina trades på. Nu kommer jag i stället att satsa på min egen. Den automatiserade tradingen i råvaror fortsätter leverera bra resultat. För november blev det 7,76% och för december blev det 8,75%.

För min aktieportfölj har det varit blandad utveckling. Portföljen är tungt viktad mot utdelningsaktier, eller bolag som har en hög aktieutdelning. Under 2020 har majoriteten av dessa bolag ställt in sina utdelningar på grund av pandemin, vilket har gjort bolagen mindre attraktiva. För december var utvecklingen 1,47% mot OMXS30 som hade en negativ utveckling på -3,22%. Kvartal 4 hade en bra utveckling på 7,16% mot OMXS30 som bar låg på 2,08%. För hela året utvecklades min portfölj betydligt bättre än index med en utveckling på 9,84% mot OMXS30 på 5,81%. Investeringarna för 2021 kommer att gå mer mot utvecklingsföretag i stället för utdelningsföretag. På så sätt balanseras portföljen upp en del och skapar en bra blandning av utdelningar (cashflow) och värdeökning.

Utveckling aktieportfölj december 2020
Utveckling aktieportfölj Q4 2020
Utveckling aktieportfölj 2020
Råvarutrading december 2020, valuta: USD

Exempel på hur algoritmen fungerar och vilken avkastning som kan vara möjlig under en månad.

Exempel på hur algoritmen fungerar
Exempel på utveckling där algoritmen har använts

Publicerad av tobiasrosendahl

Från Golfproffs Till Entreprenör. Ser möjligheter där andra ser hinder. Bygger aktivt en passiv inkomst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: