Om

Tobias Rosendahl

VD – Kupolium Utbildning

Redan i ung ålder hade jag en vinnarskalle utöver det vanliga. Det spelade ingen roll vad det gällde, allt var en tävling. Att göra ingenting har aldrig varit min starka sida och jag har svårt att se att jag någon gång kommer att sluta jobba helt och hållet.

Jag älskar att arbeta med olika projekt och olika människor. Idrott har och kommer alltid att var ett stort intresse och är det jag helst jobbar med. Senaste 20 åren har det varit mest fokus på golf, men innan det utövade jag mest lagidrotter.

Efter att ha spenderat 5 år i USA växte ett annat intresse och en annan mentalitet fram. Där lärde jag känna Brannon Lesesne, grundaren till det som idag heter Oakbridge Partners. Han har jobbat med privatekonomi och förvaltning i över 45 år och har byggt upp ett av sydöstra USA’s med framgångsrika investmentbolag. I USA kan man prata om pengar och framgång utan att det är fult. I Sverige gäller jantelagen och det är inte lika accepterat att diskutera dessa ämnen utan att en viss avundsjuka växer fram. Timmarna jag spenderade med Brannon under våra många golfrundor tillsammans byggde i stället upp ett intresse och en vilja att ha det lika bra som han hade det.

Efter 10 år som golfproffs, med en karriär som avslutades i förtid pga skador och operationer, bygger jag nu vidare på intresset med investeringar och ekonomisk utveckling. Det jag har lärt mig sedan tiden med Brannon och även senaste åren är så långt i från det man lär sig i en svensk skola eller i den svenska kulturen. Jag hoppas att fler får upp ögonen för detta och vågar ta chansen till mer.

%d bloggare gillar detta: